Vinnare Djokovic: Jag ser publiken. Kanske en dag får jag stöd som Roger

Vem vet om en tennisspelare någonsin haft sådant stöd? Åskådare skrek åt vinnande bollar veteran Federer i svåra stunder med honom mäktiga sånger försöker uppmuntra. När Djokovic bortskämd tjänsten folk monumentala centrkurtu står jublade.

världsettan visade mental styrka, Djokovic låta rösterna. Avslutningsceremonin tillhörde honom, den serbiska spelare för andra gången i New York steg trofé och konfetti regnade ner på honom.

Vid en presskonferens, då Djokovic svarade diplomatiskt på frågor riktade till publiken. “Jag kan inte kritisera fans. Jag förstår dem. Det är logiskt att han vill ha en mästare som Roger. En bra spelare på och utanför domstolen.Så det är överallt i världen där jag har spelat mot honom, och förtjänar verkligen det “, sade han. “Jag måste acceptera det som ett faktum i framtiden och förhoppningsvis nå samma popularitet som han har.”

Det är svårt att bedöma om sympati för New York publiken får tid. Men efter söndagens triumf finns det andra frågor.

Kan Djokovic nästa år för att få en karriär Grand Slam? Och vilket nummer för att stoppa samling av hans troféer?

“Jag är självklart smickrad att jag kom in i sällskap med legender tennis”, sade 28-årig infödd i Belgrad.

Djokovic i US Open rundade antalet Grand Slam-titlar till tio, motsvarande Bill Tilden. En enda vinst är Rod Laver och Björn Borg.Då de är framför honom bara Roy Emerson med 12, Rafael Nadal och Pete Sampras till Federer leder 14 och 17 minuter

Så, återigen -. Djokovic måste göra dessa stora namn övervinna? “Jag bryr mig alltid om min kropp och mitt sinne som helhet. Jag skulle också vilja fortsätta samma livsstil som jag var, eftersom han kom till där jag är, och jag har fortfarande en chans att kämpa för fler troféer “, sade spelaren själv.

“Tennis gör eftersom jag njuta av det, jag älskar det och jag har en passion för spelet och jag vill bekämpa de största troféer.Tills mig att gnistan kommer jag fortfarande att gå på och tråka ut er med sina svar på presskonferensen “, tillade han med ett leende Djokovic efter att han lagt märke till att en av reportrarna slumra.

Tennis 2015 är densamma som för ett år 2011 säsong som helt klart tillhör Djokovic. I en stark generation dominerar den bästa spelaren stegen. “Jag menar inte att dominera”, korrigerade journalisten. “Men visst är jag stolt över alla landvinningar.”

För fyra år sedan, vann också tre av de fyra Grand Slam (men inte fyra gånger i finalen), hade resterande 70: 6, i år vann han 63 matcher och förlorat fem. “Det är en otrolig säsong, jag är mycket nöjd.”

Under de fyra åren av serbisk i hans egna ord, blev han en annan spelare och en annan personlighet.Han känns fysiskt starkare, mentalt mer erfaren. “Det är svårare att slå mig för att jag är mer komplex”, menar han. Men framförallt är Djokovic nu hans far och man. “Det är så sött.”