Tjeckien – Ryssland 5: 2. Hockeyspelare utpressar en oväntad seger på Karjala

Det var en oväntad triumf, eftersom ryssarna hittills var 100% i turneringen, medan valet av tränare Milos Riha gjorde två förluster: med Sverige 2: 3 och på lördag 0: 3 med Finland. Dessutom misslyckades också inträde i matchen alls – More.

Motståndaren på tretton sekunder utnyttjade det första power-spelet, även om pucken kom på pinnen som slutade Kaprizov också lite med tur. Den ryska anfallaren kunde då dra fördel av det upptäckta målet och göra mål. Han kunde jämföra mejseln, som tjänade pucken framför Jordanporten, men Kazan-angriparen sköt ett nära skott och skodde sedan på bänken. 60: e duellen för representation.I detta fall utnyttjade han Horák perfekt passade pass och drog bladet över Sorokins målvakt med sin utsträckta hand. Det var Vasilevsky som avfyrade på nära håll. Målet måste bekräftas av videodomaren, eftersom pucken studsade snabbt från det inre målet. Först, efter byte av sidor brände alla spelare framför honom och sedan vid 33:40 flöde utmärkt ensam framför målvakten Štencels kast från sidan.För den tidigare anfallaren av Pilsen var det inte lätt läge, men han kunde glatt lyfta handen över huvudet. Det var uppenbart att hockeyspelarna inte ville återvända hem skamligt utan en poäng.

”Efter den första perioden ville vi störa Rysslands spel tack vare korta utbyten och jag tror att vi lyckades. Och mina två mål? Naturligtvis hjälpte de, särskilt i en sådan match, när de vände resultatet, ”berättade Kubalík till ČT om det andra avbrottet.Det bör noteras att Betclic omsättningen också hjälpte prestandan för målvakt Bartošák, som fångade ett antal lovande möjligheter motståndare. Han gled på hjulet men stämplade pinnen med ett hårt slag. Då kunde det tjeckiska laget vara ledsen för att ytterligare en försvagning kom, men laget försvarade det. Som det sista spelet för ryssarna i sex mot fyra.

Å andra sidan gjorde Pavlík ett avgörande mål på en tom minut och en sekund före slutet. Kubalík slutade hattrick efteråt.