“Pojke, tack.” Hockey Zlín hyllade sina ikoner

Först och främst hördes Dvořáks nya världssymfoni. Sedan började fansen sjunga “Pojkar tack!” Slutligen gick tre ikoner av ishockeys guldgalleri Zlín från början av det tredje årtusendet in i isen. Först Jaroslav Balaštík. Då Petr Leška. Och slutligen, för den mest charmiga applåder av de välfyllda tribunerna Petr Čajánek.Efter förra säsongen äntligen avslutade sin framgångsrika karriär, före öppnandet hem matchen mot Sparta Extraliga med dem klubben officiellt skildes.

“Efter säsongen, det var hektiskt, nu har vi verkligen haft det”, säger Peter Čajánek. “Jag är glad att vi kunde tittarna sista vågen och tack till oss i tjugo år stöds” han sände Petr Leska, som har gått till en hockey styrelse som historiskt sett mest produktiva spelare i Extraliga.

På söndag, alla tre kastade till galan, i stället för hockeyutrustning för att ta upp jacka och skjorta, och efter ceremonin för att få bosatte sig i en Skybox ovanför hjälp av isen.

“med Lešounem vi hade efter två minuter konstatera att ovanifrån det ser hemskt . Vi undrade hur han skulle gå spela hockey eller var du rullar till rätt plats “, säger han anför med sina insikter Balaštík.

På isbanan honom men han inte drar liksom glans med Čajánkem. “Du har inte tränat i fyra månader. Livet gick vidare.Personliga prioriteringar är olika, säger Čajánek, som återvänder sin familj till hockey. “Barn har prioritet.”

Det civila livet var snabbt vant. Medan Leška och Čajánek fortfarande överväger vad de ska göra, har Balaštík löpt sin närmaste framtid. Ishockeystadionerna har spelat som spelare sedan sommaren.

“Men när jag vill träna. Hjälp de unga, flytta dem vidare, säger den tredubbla extraligens bästa kanon.

Det faktiska erbjudandet från klubben har ännu inte fått en. “Jag ska inte gå in i det, 25 år var jag på spolen. Låt oss se hur det är gjort. Det är upp till oss om vi har hockey och klubbar att erbjuda, “sade världskampen i tre år Čajánek.

Deras anhängare var inte nöjda på söndagen.Sparta har succumbed till 3: 5 och efter två omgångar är det vid noll. Leška et al. men de är redan ovanför punkten. “Det är bara början på säsongen. Som det ser ut kan vi prata om jul, säger Leška.