Katalanerna längtar emellertid också efter att bli av med spelaren

Det verkar som om Philippe Coutinhos dagar i Barcelona är räknade, trots Bayerns kraftiga motvilja mot att lösa stjärnan brasilianska. Långsiktiga tyska mästare förvärvade Coutinho för 11 miljoner pund på ett års hyresavtal, men tydligen kommer hans karriär i München också att ta slut. “Bavarianer” tänker inte rädda Phil från “Barcelona”, trots de ganska bra målskyttarna. Åtta mål, tillsammans med 6 assist i 22 matcher i Bundesliga, ansågs otillräckliga för att Koutu skulle erbjudas att stanna i Tyskland.

Katalanerna längtar emellertid också efter att bli av med spelaren redan under den kommande säsongen. Detta beror till stor del på den globala pandemin, som har försvagat den blåa granatens finansiella tillgångar avsevärt. Efter att ha sålt Coutinho, kommer Barcelona att kunna antingen komma in i dess statskassa, ungefär, i området 90-100 miljoner euro, eller använda brasilianska som ett förhandlingschip för att köpa en annan stjärna, som Cante eller Neymar.

Trots ett lite bortskämd fotbollsanspråk är Coutinho fortfarande efterfrågad bland många av de bästa klubbarna i Europa. Enligt rykten visar intresset för spelaren: Chelsea, PSG, Leicester och Everton. Inom en mycket nära framtid är den 27-åriga brasilianeren ganska kapabel att nå sin topp, och det är praktiskt taget ingen tvekan om att han kommer att säkerställa sig ett nytt lönsamt kontrakt.

Men Barcelona har fortfarande ett val. Katalanerna kan mycket väl vägra att sälja Coutinho, särskilt eftersom de har sina egna, ganska goda skäl. Så vad kan förvara Phil i Spanien? Låt oss försöka ta reda på det.

Ekonomisk fråga

För att fortfarande godkänna Coutinhos överföring till Barcelona genomförde katalanerna konstant tryck, både på ledarna för ”Reds” och på spelaren själv. Och när Phil ändå lämnade det dimmiga England, fylldes “speiderna” med cirka 142 miljoner euro – ett enormt belopp, även för januari 2018.