Inte allt detta belopp kommer att gå till Fluminense treasury

På måndag den 17 december tillkännagav Spartak förvärvet av vänsterbacken Fluminense, Ayrton Lucas, med vilket ett långsiktigt kontrakt ingicks. Enligt oofficiell information betalade Muscovites cirka 7 miljoner euro för övergången till en 21-årig fotbollsspelare.

Inte allt detta belopp kommer att gå till Fluminense treasury. Klubben ägde endast hälften av de ekonomiska rättigheterna till Ayrton, och har därför rätt att kräva endast 3,5 miljoner euro. Att sälja en nyckel en till “tricolor” i det färdiga brasilianska mästerskapet vänsterhänt fullback blev viktigt för klubben. Fluminense nu, liksom många sydamerikanska klubbar, har stort behov av pengar.

Enligt den brasilianska pressen började förhandlingarna mellan Spartak och Fluminense på Ayrton i början av december och ungefär samma tid tog tricolorhanteringen ett lån från en agent som representerade vänsterbackens intressen. Det var bara nödvändigt för en sak – att omedelbart betala löneavskott till spelarna för att undvika problem. Nu, när Spartak kommer att överföra pengar till Ayrtons överföring, kommer Fluminense att behöva betala tillbaka en del av det för att stänga det lån som faktiskt togs tidigare.

Självklart var transaktionens storlek och blev en nyckelfaktor i förhandlingarna mellan de ryska och brasilianska klubbarna. Tidigare anförde pressen intresset för denna fotbollsspelare till Lissabon Sporting, men portugisiska kunde inte komma överens om ersättningsbeloppet med Fluminense. Det är emellertid inte förvånande att hemmaklubbar än en gång måste betala för lite för att fånga talang från Brasilien till sina led. Nästan alla är vana vid detta. En annan sak är att inte låta detta låtsas som listiga agenter som är väl bekant med marknadssituationen. Hittills verkar det som Spartak överbetalt för Ayrton …