Huvudstjärnan i det laget var Grafite

Lyckligtvis för brasilianeren stötte han på den perfekta tränaren – Felix Magat. Till att börja med ville han inte glädja sig – den aktertyskaren uttömde sin nya signatur så mycket att han till och med förlorade medvetandet i en av träningarna. Men den tyska skolan lärde Grafit mycket, och snart skrämde han alla försvararna i Bundesliga. Och om Magats första säsong i Wolfsburg var intressant, slog den andra hela Tyskland – “vargarna” tog och vann sitt första mästerskap och gjorde det vackert.

Huvudstjärnan i det laget var Grafite, vars räkning var en anständig siffra – 28 mål. Här var han en del av en effektiv ”storm”: Totalt gjorde han och Eden Dzeko 54 mål. Så rekordet för Gerd Muller och Uli Höness föll.

Var i den kompositionen och en annan supertalent bosnier – Zvezdan Misimovich. Han slog också rekord genom att spela in 22 assists. Det verkar som att en ny dynasti blommade framför våra ögon.

Men nej.

Magat var inte intresserad av ytterligare arbete och tog och gick till Schalke. Utan det visnade Wolfsburg omedelbart. Och till och med Grafite, som bröt ytterligare ett rekord, efter att ha markerat ett hat-trick i sin debut i Champions League, kunde inte göra någonting med “vargarna”, som gick ner till åttonde plats.

Grafite var ledsen utan tränare, dessutom plågades han ständigt av knäskador. Med tanke på att han redan hade gjort allt i Tyskland, gick den 32-åriga fotbollsspelaren med på Al-Ahlis pengarerbjudande.

Grafit: en säsonglegende

Det verkade som om vi inte kommer att höra mer om honom, men brasilianern hade ännu ett ögonblick av berömmelse när han lyckades spela vid VM 2010. Till och med i cirka fem minuter. Men i Förenade Arabemiraten trodde ingen att Graphite var en pensionerad person. Här erkändes han som årets legionär – för hans konto fanns det 24 mål i 20 matcher. Han lyckades till och med återvända till sitt hemland, där han inte bara spelade för den ökända ”Atletico Paranaense”, utan också för sitt ursprungliga ”Santa Cruz”. Han flög hit med helikopter – det enda sättet att undvika fansens armé. I Recife blev han den högst betalda fotbollsspelaren i klubbhistoria.