Efter den magnifika säsongen 2015/16

Nikolai lyckades verkligen visa sina färdigheter i PFL, där Krasnodar-2 spelade vid den tiden. I södra zonen agerade Komlichenko utanför beröm. Ursprungligen dök chansen att spela i PFL sommaren 2013 – under säsongen kallades anfallaren i tre lag med ”tjurar”, men de slående förmågorna avslöjades helt och hållet endast i landets tredje mest kraftfulla division. Nikolai visade sig vara en bra samlare, vars aptit kom under spelet – mål växte exponentiellt (först var det 6, sedan 9), och utländska klubbar började visa intresse för honom.

Misslyckande i Slovan, förlorad tid i Krasnodar

Efter den magnifika säsongen 2015/16, som gav ryssarna 24 mål i 24 matcher, kom den framträdande tjeckiska agenten Viktor Kolarge till sina representanter, som informerade om att Slovan desperat behövde en spender för hyra under en säsong. Nikolai medgav öppet i en intervju att efter den minnesvärda säsongen fanns det ingen anledning att stanna kvar i PFL, så han accepterade gärna den första och långt ifrån den sista utmaningen i sin karriär.

Cherchesov, han är här! Den bästa ryska framtiden för 2018 är förtrollande i Tjeckien

Komlichenko tillbringade sex månader i Slovan, gjorde tre mål och kom också ansikte mot ansikte med Vyacheslav Karavaev, som vid den tiden var på ett kontrakt i Prags Sparta. Uppenbarligen var tränningspersonalen i det tjeckiska laget inte imponerad av spelet av ramspissen, så ingen började hålla Nikolay. Komlichenko berättade om han var på lån i Slovan och talade om möjligheterna att delta i 2018-VM och konstaterade behovet av att konsekvent slå motståndarnas portar för att locka Stanislav Cherchesovs uppmärksamhet till hans person.

I slutet av december 2016 återvände frammannen till platsen för Krasnodar och började förbereda sig med huvudlaget för spelen under andra halvan av kampanjen. Den dåvarande tränaren för “tjurarna” Igor Shalimov hänvisade till det faktum att anfallaren är “tung” och han måste bli “mer kraftfull och samordnad”. Kom ihåg att vid den tiden den nuvarande Lokomotiv-scoraren Fedor Smolov var på listan över skadade, och många fans uttryckte förvirring över denna position som tränaren.