Dessutom har pandemin redan lett till ett allvarligt ekonomiskt

Två år senare sjönk det brasilianska marknadsvärdet med nästan en tredjedel, och en vinst på 100 miljoner euro ser inte längre så attraktiv ut för katalanerna med tanke på de mycket större finansiella investeringarna i ”blågranaten”.

Dessutom har pandemin redan lett till ett allvarligt ekonomiskt slag för europeisk fotboll, och Barca är inget undantag. Klubbspelare har redan börjat minska sin ekonomiska aptit. Lönen till absolut varje “blaugrana” fotbollsspelare har tappat imponerande 70% – det är mer än i någon annan europeisk grandee.

Skadan som kommer att göras i Barcelona i samband med pandemin, vi såväl som klubben har ännu inte insett i framtiden, och det är troligt att det är efter det som katalanerna kommer att vilja ompröva Coutinhos framtid. Trots att utsikterna för att förlora nästan en tredjedel av sina initiala investeringar är osannolikt att behaga det katalanska ledarskapet, särskilt i en så svår tid.

Coutinho är en spelare i världsklass

Coutinho, på topp av sin form, är en spelare som kan dra ut varje match ensam. En annan sak är att för att visa sig till det yttersta behöver brasilianern fullt förtroende från sina partners, och, viktigast av allt, från coachningspersonalen. Och det är exakt vad Phil har saknat under de senaste åren.

För de som kanske har glömt vad Coutinho kan, rekommenderar jag att du tittar på hans spel mot Bremen Bremen. Sedan designade Phil ett hat-trick, och gav också 2 utmärkta assistenter i Lewandowski och Mueller. Som ett resultat – en krossande seger av “Reds” (6: 1), och Cote blir förtjänstigt den första MVP för den kampen. Detta innebär att Phil bara behöver lite förförelse och banalt förtroende för att antända gnisten från hans oändliga talang.

Philippe ¬– är ganska mångsidig. Han kan antingen anta rollen som en av de flankerade angriparna, eller visa sig vara en topp i de tre katalanska mittfältarna, tillsammans med Arthur, De Jong eller Busquets (Vidal och Rakitić kommer förmodligen att lämna Barcelona i sommar).