Den första ägaren till Golden Boy

Sedan dess har sexton olika unga fotbollsspelare vunnit priset. De sista dagarna sedan var holländaren Mateijs de Ligt från Ajax, men nu kommer vi inte att prata om honom, utan om alla femton av hans föregångare. Vem är de, var spelade de då, och vilka lags färger försvarar nu, vad har de uppnått, och så vidare – vi ska prata om allt detta.

2003 – Rafael VAN DER HAART

Den första ägaren till Golden Boy var den holländska mittfältaren Rafael van der Vaart, som försvarade vid den tiden, som nu de Ligth, färgerna på Ajax. Vid tidpunkten för utmärkelsen av Tuttosport ansågs van der Vaart verkligen som en av de viktigaste unga fotbollsstjärnorna i Europa och lockade intresse för hans person från ett antal toppklubbar.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

Som ett resultat lyckades Rafa en generellt bra karriär, under vilken han spelade i Tyskland, England och Spanien. Van der Vaart hade två säsonger på Real Madrid, men det var inte de bästa tiderna för Madrid-laget, som inte förde allvarliga troféer till den nederländska mittfältaren. För inte så länge sedan ”van der Vaart” hängde sina stövlar på en spik ”, och FootballHD ägnade sitt liv till en spännande karriär, där det fanns en plats både att besegra fattigdom, där han växte upp och uppfördes, och att förlora skador, speciellt material.

2004 – Wayne Rooney

Engelsmannen behöver knappast ytterligare inlagor. Rooney fick Golden Boy Award när han var 19 år gammal som fotbollsspelare i Manchester United, där han just hade flyttat den sista dagen i sommarövergångsfönstret 2004.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

I tretton år i Manchester United förvandlades Rooney till en av de bästa fotbollsspelarna i modern fotboll, och blev toppscorer i det mancuniska lagets historia och bröt det till synes nästan eviga rekordet för Bobby Charlton. De viktigaste troféerna i Rooney karriär var fem brittiska titlar, samt en seger i Champions League under säsongen 2007/2008. Dessutom är Wayne med 53 mål i tillgången toppscorer i historien för landslaget i England. Sommaren 2017 återvände Rooney till sitt ursprungliga Everton, men efter en säsong åkte han för att erövra Amerika, där han har varit medlem i DSC United till denna dag och fortsatte sin karriär vid 33 år gammal.