Vinnaren av Östra Böhmen Tour var Sloveniens Tratnik

“Detta är en triumf för mig, verkligen speciell,” hemlig Tratnik, som uppvisat upp till den allra första seger i ett skede race i karriären. “Innan andra etappen kände jag mig inte fysiskt bra och övervägde om jag skulle fortsätta i loppet alls. Jag bestämde mig för att gå och självklart gjorde jag ett bra beslut. I det sista steget, men jag hjälpte en hel del killar i laget som gjorde ett bra jobb hills ”

I slutet av den tre dagar långa lopp över Hradec Králové regionen väntade cyklister ordentliga portioner -. Banlängd på 166,4 km är Opočna introduceras till Eagle berg, där en total höjd på upp till 2500 meter förväntades på dem.

Strax efter starten av klungan odčlenila nio medlemmar grupp, som inte missar George Polnický (Whirpool Författare).Gruppen utvecklats successivt en mer än sex minuter bly, alla försök att fly från det – och i de sista fyra kretsar runt Opočna det fanns flera – var inte lyckat. Endast i den sista omgången med en snabbt insättande av den sista kullen lossnat från andra norska Fridtjof Roeinaas (Sparebanken Sor), som på torget i Opočno relished segern.

“Det var en riktigt hårdnackad”, säger Roeinaas. “Det var i den stora vinden och det var inte lätt att bryta sig bort från pelotonet. Och när vi var i ledningen föll jag. Jag vet inte hur det gick till, men efter den andra bergs bonus, fann jag mig själv på marken.Ikapp med de bästa, var då en liten jakt. ”

Sil var tydligen tillräckligt vid målet vänster bakom andra Matej Mugerliho Slovenien (Synergy Baku Cycling Project) och tredje Francis SISR (Dukla Praha).

George Polnický (Whirlpool Author) slutade på femte positionen. “Detta steg är svårt, även när de reser som en one-shot, och nu var det i slutet, så mycket svårt”, sade 25-åriga racer vid målet. “När vi inte avsluta förpackningen eller Šerlich, visste vi att vi kan fly till slut. Under de senaste kretsar jag försökte fly, men jag behöver kullen lite längre…Ledande gruppen var för stark, var det svårt. ”

I femte plats var inte helt nöjd. “Fel.När man är i läcka måste han försöka vinna scenen, tillade Polnicky.