Lopp i backspegeln eller vad är svänghjulen farliga för cyklisterna?

Höga vimplar med olika reklambanderoller som fladdrar längs spåret cyklister på avstånd och symboliserar: Här är att dela ut poäng

Judge motorcykel de slutar medan före klungan.. Namnen på det snabbare planetens snabbaste skott hörs i radion. Några sekunder och slutet. På de andra fyra kretsarna är vingarna packade. “En förlängning”, återkallar juden, samlar ett metallrör från marken. Bredvid vägen står han på tjugo centimeter som ett tips. “Om någon hade fallit…” meningen utelämnanden.

Vavra spinning huvudet. “Jag skulle behöva en skruvmejsel,” gör de inte. En av vingarna sägs vara skrikande. Mitt i skogen går snabba hjälp, neutrala bilarrangörer på några minuter.Bara två eller tre snabba rörelser och hädanefter vinge flyger direkt.

Premien vi lämnar, vi passerar en by i närheten. Lokalbefolkningen sitter på staketet och på trottoarerna och lyssnar på radiobrevet från kolonnens första vagn. “I ett ögonblick finns det båtar här, kom in för att uppmuntra dem,” tar han av.

småbarn i dagis i Librantice orubbligt bakom stängslet vinka – cyklister, som är trygga hela racerbana, cyklister och mekaniska fordon. Skol närheten stiger ovanför huvudet på en stor nallebjörn, en annan viftar ett påskägg jakt, det finns också två papper med en stor inskriptionen “Go!” Home Clerk av stoppen på vägen. “Här är skjortor,” kasta ut genom fönstret en elegant gräsplan organisatörer.

Tack för att smälta bort i ljudet anländer motorcykel…I backspegeln visas ledgruppen, det är dags att trycka på gaspedalen. Och dina ögon krypa tillbaka i backspegeln.

Half skede är över när Židík sker i händerna på mobilradio. “Ilona, ​​snälla, kan du få mig lite mellanmål? Jag glömde och hunger är redan på gång, frågar en kollega från tävlingsbyrån. Tja, bilarna i kolonnen ringer runt banan så länge som cyklisterna.

“När vi börjar det rätt – vänster och sedan kommer”, säger Židík. Faktum är att dina fötter kommer att störa dig, bara du kommer att titta på stigningen. “Det var en vägg”, säger Pawel Cieslik. Och hennes slanka Pole bästa Whirlpool Författare var tvungen att gå som de andra tretton.

Vingarna på vingarna håller premiumlinjen perfekt. Till och med åskådarna på den attraktiva platsen tillade.Vladimir Vavra värmer Kaňkovský. Den utmärkta spurten är orolig i kullarna. “Två fel, för fan!” En lättad när de passerar bergs premier

Åskådare på banan är roligt – ett par killar i Lukavec-Dobes har förberett för varje krets original förklädnad. Vill du att Stålmannen? Devil? Gamla mormor? Fröken Bikini? Död i en lång svart kappa med en segel i din hand? Eller baby i barnsäng? “De är otroliga,” skrattar juden. Och nästa gröna t-shirts flyger från fönstret.

Peloton rippar upp i tung kuperad terräng. Medföljande motorcykel stannade bilen race director: “De bakom oss som fallit bort”

“Ja, det är tobak”, säger hon Židík.Tobak = cykel jingle för renegader.
Ledaren utmanar för värdefulla sekunder, garanterar en gul tröja. Domarnas samtal i sändaren får fart. “Hur mycket är ledningen framför pelotonet? Två minuter…Sex minuter…Nio…Tolv…Nitton…”Ta inte blyplattan på hjulet?” Frågan låter. Hon gjorde det inte.

Den ledande nio medlemskoncernen frigörs från peloton mer och mer.Radio bil, rida på toppen av kolonnen ständigt ber om ny information om avstånd. “? Flickor, hur de leder” ber domaren Hem Radion hör en manlig röst: “. Jag är en kille, men en liten stund sedan var det sex minuter och femton sekunder” Samtidigt reser i bilar med en kolumn av två kvinnliga domare, funktioner på motorcykel genomförde sina manliga motsvarigheter.

Innan den sista omgången första året av East Bohemia Tour direktör lämnar spår på behövs torget i Opočno att förbereda sig för prisutdelningsceremonin. Bakspegeln kommer till ordet igen ett år.