Killar! berömmer basketbollspelaren Brabenec, ett triumferande besättning över Jugoslavien

“Pojkarna var mycket nöjda att spela en bra korg i 29 minuter – de var väl försvarade och avfyrade fantastiskt. Det tog inte dem i 40 minuter, men det spelar ingen roll, de är otäcka, “hon såg fram emot den 64-årige matadoren på skärmen.

“De var i sådan en lappa att allt var där nere”, sa han. “Men det var klart att den takt de satt på kunde inte stå hela spelet, det var inte så snabbt i det sista kvartalet. Jag är lite ledsen att en av våra bästa Satoransky-spelare gjorde en tjur i den 29: e minuten när han tog bollen i hälften och sedan medvetet fouled.Utan att det kan vara ännu större seger, men de är smarta killar “, sa han efter resultatet 80:59 till förmån för tjeckiska.

“Jag tror fortfarande att ge Croats 21 toppen är en enorm framgång. Det hjälpte det faktum att motståndaren var nervös och drog misstaget av misstag. Eftersom tjugotre förluster boll, det är en hel del “, säger Brabenec.

Också honom söndagens seger påminde fantastisk triumf tjeckoslovakiska basketspelare vid EM 1985 i Tyskland, där i kvartsfinalen helt oväntat besegrade laget Jugoslavien, under ledning av Drazen Petrovic, som silver var den jugoslaviska laget vid tidigare OS i Los Angeles och sedan lyste i NBA: s bästa Portland Trail Blazers och New Jersey Nets.Victory Havlik, Kropiláka, Brabenec vagga Rajniak et al. . 102: 91, det övergripande känsla

outshot Drazen Petrovic

Petrovic, som år 1993 dog i bilolycka , sedan i Stuttgart uhlídal bara Brabenec och det tjeckiska laget, vars grundläggande femma hade en medelålder på 31 år och ledde honom till den legendariske coachen Paul Peter, stegade sedan upp till den sensationella silver, den sista medaljen män laget.

“kroater nu Czech laget underskattas, eftersom jugoslaverna hade oss. På den tiden trodde de förmodligen Petrovich, som rutinmässigt gav 40 poäng i matchen, slog oss själv.Vid den tiden drog de oss lite, men kroaten hade det inte alls “, sa Brabenec. “Hezonja och Tomić som spelar Barcelona eller Ukic, som har ett kontrakt i NBA, besviken mig nu.”

Sedan gick han tillbaka till det berömda spelet där uhlídal Drazen Petrovic. “Jag skyddade inte honom själv, våra vridningar Jarda Skála och Stano Kropilák hjälpte mig. Han sprang runt backlinjen runt dem, de hade byggt vägen och jag uppvaktade honom, så att inte komma in i hörnen ballonger, som han var van vid. I den första halvan gav han sex poäng, varav Yugoslavs var nästa.I den andra slog han lite, gav totalt 26 poäng, men vi måste fortsätta spela smart, “, säger tjeckiska legend. “Och jag gav trettiotvå var jag bättre”, skrattar han

. Hon ska gå och Gejza Valent

“det bekräftades den gamla regeln Zbrojovka – låt din motståndare måste ge nittio poäng, kommer vi att ge mer”, säger Brabenec

i kvartsfinalen, slog det tjeckiska laget på serberna.. “De är favoriterna av hela mästerskapet, de spelar fantastiska.Men om våra pojkar att upprepa dessa 29 minuter mot Kroatien, skulle det inte behöva gå fel “, säger han funderar.

I sextiofyra tåg som går till EM veteraner i Nice Frankrike, var i oktober på europeiska spel kommer också veteran basketspelare.

“Kropilák knappt gå, andra gör på samma sätt, så jag vet inte vem som kommer att vara där för att spela. Men säkert gå före diskus Gejza Valent, kamrat Immrich Bugár, så det kan inte gå fel. “