Utnämningen av Mourinho som huvudtränare för MJ blev

Han pekade på dörren. Trots att inte så länge sedan förlängdes hans kontrakt fram till 2020, med möjlighet att förnya för en annan säsong. Med förlängningen av kontraktet ökade tränarens lön till 15 miljoner pund per säsong. Klubban var därför inte rädd, till och med med en allvarlig böter i form av nästan 25 miljoner pund, vilket Mourinho nu måste betala “för vackra ögon”. Det finns ingen tvekan om att Glazer-familjen, efter att ha skrapat botten av tunnan, kommer att hitta pengarna. Och båda sidorna delar slutligen utan ömsesidiga påståenden. Men i det här fallet är det fortfarande mer intressant, inte så mycket den ekonomiska sidan av “strid” som den ideologiska.

Utnämningen av Mourinho som huvudtränare för MJ blev ett mycket framgångsrikt bildsteg för Sir Manchester. Det kan låta paradoxalt, men det är ett faktum. För tre år sedan anförde Glazer laget inte så mycket för den tidigare Chelsea-tränaren som en karismatisk och auktoritativ specialist som kan åstadkomma resultat och å andra sidan – se åtminstone på nivå med “bullriga grannar” i Manchester. Ja, och med någon annan granny NPS. Efter Ferguson behövde “MJ” en man av detta slag “poshiba”. Varken Moyes eller Van Gal nådde inte nivån på herrn. Mour, ja. Denna union kunde knappast kallas idealisk, eftersom Mourinho var en främling till “MJ”, men ur bekvämlighetstankens synvinkel var det verkligen den perfekta kombinationen. Klubben i den portugisiska personen fick de nödvändiga kvalifikationerna och upproret, den portugisiska i personen “Man United” – en solid lön och möjlighet att inse ett allvarligt projekt.

Varför skyndade förvaltningen av Manchester United att avvisa Mourinho

Förra året vann Manchester United andra i Premier League, och innan det vann Europa League, League Cup och Supercup of England. Vad som helst säger, det här är en vanlig prestation. Även för en klubbnivå “MJ”. Det är uppenbart att en av de rikaste och mest populära klubbarna i världen ville ha mer. Men det fanns också objektiva skäl till att Mourinho inte kunde ge mer. Om bara för att “ManCity” i England nu är helt enkelt bättre och starkare, och “Real” är bättre på kontinenten. Under den aktuella säsongen är det osannolikt att Mourinho tar med sig någonting till sin tillgång. Detta bedöms av ståndpunkterna. Ja, och kvaliteten på spelet också.