Redan före kvartfinalen

“Man City” Guardiola – långt ifrån det bästa laget i Premier League. Så han förlorade till Liverpool
Peps lag är en perfekt honed mekanism, men bara hälften.

Säsongen av “Manchester City” slutade med en match med “Liverpool”. Träningslaget kommer till mästerskapet i Premier League, vilket säkert kommer att slutföra för fyra omgångar till slutet – resultatet är imponerande, men inte fenomenalt. För att försvara sin exklusivitet i Europa, “City” visade sig inte ironiskt mot den engelska klubben, vilket orsakade Pepu det första nederlaget i mästerskapet.

Redan före kvartfinalen på Anfield kom många överens om att spejkare är en obekväm motståndare mot staden, som brukar äga en boll och inte gillar högt tryck. “Liverpool” slog på de svaga fläckarna i Peps lag, men Guardiola själv kunde inte förutse detta, och han kunde inte heller arbeta på fel i svaret.

Under första halvåret verkar det tyckas att gästernas böjliga försvarare håller på att böja, och vi ser något som förra årets “Barca” mot fransmännen. Detta hände inte, och dessutom “City” redan det tredje spelet i rad avslöjade alla sina brister, inkonsekvent i första delen av säsongen.

“Liverpool” höll påtryckningen av den rörda all-in “City” och gick i paus och gav bara ett mål. Ja, poängen skulle kunna vara större, om inte för domarnas lagliga närsynthet, men den avgörande rollen spelades inte av detta, utan av hur spelet förändrades i andra halvlek och hur det passerade Guardiola.