Om Otamendi och Walker

Ja, han är en av genierna i modern fotboll och en mästare i allt som gäller angreppsspelet. I börjar sin “City” attack med målvakten fungerar Otamendi som en djup playmaker, och behovet av att utföra direkta tullar försvarare ofta uppstår inte på A-Team har alltid initiativet. Bara en plan har fel, och Pep har inte hållit reservdelar i sin ärm sedan Barça. Han bor i sitt idealuniversum, och för honom, som för den egoistiska, är det viktigt att laget antingen vinner som han vill eller inte vinner alls.

När hans lag får det spelar de den mest spektakulära och attraktiva fotbollen i Europa. När något går fel, ser de otroligt naiva och hjälplösa ut. I matcher med Liverpool återspeglades detta i oförmågan att justera taktiken hos en obekväm motståndare och reagera på vad som händer. Efter Salahs mål föll “City” äntligen ner och kunde organisera bara en boll i sitt eget nät.

Om Otamendi och Walker finns det ett behov inte bara för att upprätthålla pozitsionku, men också för att täcka porten, de ser ännu mer nervös än skyddet av “Liverpool”, som känner till bristerna i någon medelbonden i Premier League. I mästerskapet Klopp regelbundet fångas på högtrycks och straffas i motattack, men hans motsvarighet i Champions League inte kunde eller inte vill använda det här objektet. “Man City” dök upp mot “Liverpool” sårbar och dogmatisk. Med samma framgång kunde Guardiola personligen organisera ett par poängchanser för hjältarna till den mest virala chanten i denna säsong.

Vid slutet av derby, när “United” sökte klokt fouls i straff Ederson spelare “City” började bli hysterisk och bara stryk benen på motståndare. I detta manifesterades hela essensen av Guardiola team – när hon går ut för att hypnotisera motståndarens spektakulära spelet är att göra problem med domaren och föra standarder. Fotbollsspelare “City” till perfektion har lärt sig positionella manövrar och har känt filosofin hos sin chef, men det finns aspekter av spelet som flyger dem.