Jag tror jag förstod varför Barkley behövde det

Jag tror jag förstod varför Barkley behövde det

Ross Barkley var ursprungligen ett oförklarligt köp. Detta är inte en poängvinst, utan bara att köpa en hemgjord spelare till ett litet pris.

Men engelsmannen inte bli Universal Soldier och Maurizio Sarri hittade en särskild roll: han brister i straffområdet i den andra hastigheten Aaron Ramsey stil och ett skott.

En sådan spelare är fördelaktig för tränaren genom att han enkelt söker efter frizoner. När man spelar med bollen mellan linjerna, finns det tillräckligt med utrymme och därmed tid att bedöma situationen och överväga lösningen.

I detta fall är Barkley Ruben Loftus-Chicks direkta konkurrent. Eleven av “Chelsea” i denna roll visade sig i England laget hösten 2017. Men Ross har fördelen av ett mer exakt pass och en bättre syn på fältet.

Emery ändrar Arsenal. Och “Chelsea” – den andra “Man City” Foto: FC Chelsea

N’Golo Kante fick också en ny utmaning på fältet. Tsentrhav Allan deltog i “Napoli” Han går till flanken och skärper ut medan ytter flyttas till mitten. En sådan permutation sker regelbundet.

Detta har redan observerats den andra matchen – i en liknande stil öppnade han också mot Huddersfield. Och i den andra matchen är redan synliga framsteg: två skärpa fransmannen gav det från flanken.

Emery ändrar Arsenal. Men poängen?

Dessutom har spanjoren ännu inte tagit hand om de problematiska sidorna av laget (pressning, skuggförsvar) och byggde om honom något som fungerade så bra.

Under Arsen Vehner attackerade laget huvudsakligen genom mitten, med Unai samma lag lägger på flankerna: mot “Chelsea” förvärvades laget främst från kanterna. Avhandlingen bekräftas av statistiken: Henrikh Mkhitaryan skapade fyra poäng, Alex Ivobi två, Mesut Ozil noll.

Och det här är inte situationen när en tysk måste skyllas för inaktivitet och förlorad på fältet. Laget spelade inte igenom sin zon, och trycket är ännu inte byggt. Därför är “frånvaro” av denna spelare på fältet en regelbundenhet.