I princip kan valet av ledning “MJ” förstås

Men för tillfället löste han problemet i Champions League, och i de fyra bästa resultaten efter mästerskapets resultat kan djävlarna fortfarande sluta. Det kan därför vara blyg att anta att huvudorsaken till avgången inte var lagets mellanliggande plats i NPS-tabellen, men något annat. Jose förstörde förmodligen “Pogba-faktorn”. Han kunde inte klara av några av hans avdelningar, som till viss del visade sig vara lite “Special”. Som den tidigare CPSU: s generalsekreterare Nikita Khrushchev skulle säga i en liknande situation, “jag togs bort med enkel omröstning”. Mourinho avlägsnades också genom att “rösta” och välja “mindre” av onda.

I princip kan valet av ledning “MJ” förstås. Som nämnts ovan var logiken i detta beslut. Och även betydande. Bara här, detsamma kommer de negativa konsekvenserna av denna separation att vara oförutsägbar inte så mycket för portugisiska som för klubben. Moura har råd att åka skidor eller snöskoter igen, som han gjorde efter att ha lämnat Chelsea tidigt. Men, efter att ha läkt de andliga såren, kommer Mourinho att börja arbeta igen. De som vill få allt det där. Kanske inte i Premier League, men det kommer definitivt att vara dem. Om Ceu José kan arbeta med sina egna misstag kan han förstå att han inte längre är “Special”, han kommer säkert tillbaka med nya krafter och ambitioner. Men “MJ” riskerar att gå vägen för “Real”. Om Manchesters “huvudklubb” planerar att fortsätta att förbli ganska blygsam på överföringsmarknaden, kommer aktierna förr eller senare att kollapsa.
“MJ” Mourinho, även med inkonsekventa resultat, var igenkännlig, populär och “flytande”. Precis vad Glazer behövde. Precis vad som behövdes för de globala finansiella utbytena. Mourinho har aldrig varit blid, medioker. Precis som Benitez. Eller Moyes. Och därför citerades aktier av “MJ” så högt. Under Carrick är detta osannolikt att vara. Därför måste Glazer leta efter en motsvarande ersättning för portugisiska. I det här fallet behöver vi inte bara en bra specialist, utan också en mästare på PR, provokation och förmåga att uppmärksamma oss själva. Och allt detta – i ett ansikte.