Fans på “Etihad” såg samma

Han trodde på sin egen ofelbarhet och samtidigt att sakta ner, “City” klev på samma rake som i Manchester derby, inklämd mellan evenemang Champions League. För en vecka sedan, “stadsborna” kom under gegenpressing Klopp, nu vanligt misslyckades den andra halvan efter en överväldigande fördel i den första.

Fans på “Etihad” såg samma sak för några dagar sedan, under första halvan av matchen mot “United”, “City” att förstöra motståndare och kunde ha gjort två, men fyra. Och efter pausen, Blitzkrieg Alexis och Pogba, toppad med hälsningar från bolaget Smalling, paff framtida mästare, och berövade honom möjligheten att ha en fest framför värsta fiender.

Självförtroendet för “City” och Guardiola är den andra huvudsynden efter oförmåga att anpassa sig till omständigheterna. Och det, och den andra tog laget i konfrontation med “Liverpool”. Katalanska rasade så eftersom nezaschitanny mål Sana’a som förtjänar borttagning och proshlyapil när “Man” har förlorat spelet tråden. Intensitetsminskningen i värdens spel var oundviklig – det är omöjligt att bära turboacceleration i hela spelet. Men Pep i känslans säkring kände inte situationen, och efter Salahs mål var allt redan beslutat.

Den magiska linjen för attack av “Liverpool” värmdes upp i första halvlek när Oaks misslyckades med att skära bollen i ett tomt nät, som redan besegrat Ederson. Och i den andra halvan, Salah kommit till slutet av en annan snabb attack, sedan Pep hade att gnida hans kala hjässa på läktaren, och hans spelare – räkna ner tiden tills slutsignalen i matchen.

Detta händer med Guardiola i europeisk tävling långt ifrån första gången: hans Bayern med City missade 23 mål och gjorde bara 12 i de fem senaste bägge konfrontationerna i Champions League. Missade bollar passar ofta in i ett segment på 15-20 minuter, när laget av Pep, levererar bollen från gallret för första gången, smuler bara i hans ögon. Katalonien borde ha omprövat hans inställning till taktisk duellering i slutspelet, men den här säsongen gjorde han allt som vanligt.