Great! Basketbollspelare förstör Croats: de är i kvartfinalen, drömmer om Rio

Den jättelika komplex Stade Pierre Mauroy, där “splittring i två” fotbollsstadion för en basket match kan komma se upp till 27 tusen åskådare, var klar favorit kroaterna. Arena insvept i morgondimman, men när lunchtid var borta, avslöjar en extraordinär överraskning.

spelare Basket har nu visshet av de bästa platserna i historien om den oberoende tjeckiska (tidigare Europa var den högsta för 9: e plats) och mycket närmare åt slumpen OS i Rio de Janeiro: kompetensen hos spelet och sjunde nämligen framåt enhet mig och kanske till och med ett team på 8: eplats.

Deras nästa motståndare blir serbiska mästare i världen, som spelade i Finland 94:81 när han lyckades återhämta i slutet tredje och fjärde kvartalet. (För mer information om andra osmifinálových matchar här.)

“Det är overkligt. Visst vi lyckades ett stort steg framåt, men naturligtvis alla vill ha mer.Kanske något kommer vi att fira, men vi vet att de ligger före oss fortfarande viktigt och en hel del tuffa matcher, sade David Jelinek

Som stunt född

Innan du fyller upp hallen -.? Men det är inte svårt till Stade Pierre-Mauroy känna “förlorade” även tiotusen fans – började avgörande mästerskaps duell kl. Czech gick vidare korg Petr Benda och det såg lovande öppning kvartalet: två trojkách Schilb eller spektakulära smash Vesely laget fick en solid ledning på 18: 9, som i början av andra kvartalet steg till jedenáctibodový avstånd (26:15, 28:17).En korg efter en utmärkt spel David Jelinek var det redan 33:20!

Den kroatiska laget han kallt dessutom förbjöd han även tjeckiska defensiva lätt bristningar och så synligt missnöjd tränare Perasovič i den 15: e minuten tog tid att vända utvecklingen med nya taktiska riktlinjer.

Det har inte hjälpt. Czech denna gång prydde varierade attack: Patrik Auda måste snabbt bidrog 9 poäng och sa Jelinek dem mindre än fem minuter omedelbart plockade 11Maxim öppning halv och var 17-poängs ledning (42:25 först) tillsammans med ökat förtroende och kunskap som chanser växer eftersom denna skillnad återstod till hornet

Efter en halv-48. 31 som har väntat på!

på EM med det tjeckiska laget fortfarande ganska irriterad tredje kvartalet, som om i omklädningsrummet lämnar en bit av eufori, med Litauen bör så snart förlorat tio poängs ledning. Men inte i Lille. Kroater förlorat sin skadade Krunoslav Simon och underskott överskred dvacetibodový skillnad

Precis som ett exempel – Barcelona stjärnan Tomic väntar fortfarande på den första korgen…Coach Perasovič han hade knappt styrka att rasa En annan time-out tog på start 25.minut poäng på 56:33.

exempel på tjeckiska dominans var det ögonblick då 35-årig kapten Jiri Welsch “slip” hoppade för bollen och Benda attack drabbade tre. Skriv att det bara fanns ett lag på planen, den här gången just händelserna. Sour Sartan = 61:33. Lyx Jelínka = 63:33.

Den första miniskrisen i Tjeckien kom. Det tredje kvartalet var 65:43 och i början av fjärde Chorvati klättrade de upp till 13 poäng. Man kan känna att möjligheten till ett bra team vinna för första gången lite nervös.

Men “kudde” var tillräckligt stor, ytterligare två krossa Vesely återvände till makten, och föddes en av de största sensation under föregående Eurobasket.

“Vi spelar kollektivt.Vi slutar aldrig slåss, även om vi inte angriper en öppen missil eller vi får en dum korg. Vi försöker spela helt, “framhäver Jan Veselys styrka. “Vi visste att de allra flesta människor gynnade kroaterna, jag tycker att det var lite för hungrig för oss. Från början spelade vi hårt, vi ville visa att vi är bland de bästa åtta, “beskriver Patrick Auda.

Och så hände det. Tjeckerna är i kvartfinalen!